Smitse Bestuur-20.jpg

Penningmeester

Als penningmeester van Café in de Smitse ben ik verantwoordelijk voor het financiële welzijn van de stichting. Ik begon het academische jaar met het maken van het budget voor de komende 12 maanden. Dit budget moet natuurlijk in overeenstemming zijn met het strategisch langetermijnbeleid van de organisatie. Gedurende het jaar, pas ik dit budget aan naar de nieuwe verwachtingen van kosten en inkomsten om de juiste beslissingen te nemen voor alle projecten.

Uiteindelijk is het mijn doel om ervoor te zorgen dat elke bestede euro het beoogde voordeel oplevert voor de organisatie als geheel. Dit vereist dat ik veel contact heb met de verschillende commissies en met mijn bestuur om de meest actuele informatie te krijgen.

Bovendien zorg ik voor de financiële administratie en zorg ik ervoor dat dit volgens de wetgeving gebeurt. Ik ben ook verantwoordelijk voor de tijdige betaling van facturen en debiteuren en ik teken voor elke uitgaande euro.

Als penningmeester heb ik affiniteit met financiële cijfers en kan ik een goed overzicht bewaren over de Smitse. Ik kan strategische beslissingen nemen en moet waar nodig mijn mannetje blijven staan. Dit betekent dat ik "nee" kan zeggen tegen mijn medebestuur en commissieleden. Als je niet goed op je bestuur let, zullen ze teveel geld uitgeven. De intern wil voortdurend activiteiten organiseren voor de vrijwilligers, de secretaris koopt een enorme hoeveelheid glazen en de extern komt met 100 marketingideeën. Ik identificeer en beheers de risico's wanneer ze verschijnen.

Voor mij is het leukste deel van het penningmeesterschap dat ik betrokken ben bij alle projecten van de Smitse. Het is mijn taak om het bestuur en de commissies te ondersteunen met het financiële deel van hun evenementen en projecten, en ik ben daarom altijd op de hoogte van alle komende plannen in de Smitse.